TT-topprestaties op het NK.

Vincent, Tweede!

Sinds dit seizoen hebben onze spelers Joeri Philip en Vincent Suiker, als Junioren ook een Senioren licentie E. Dus zij mochten op zaterdag
5 september meedoen aan het NK-Senioren in hun E-klasse: voor het eerst tegen senioren!
Het was een spannende dag in de tafeltenniswereld, het allereerste toernooi in deze Coronatijd. Alles was prima geregeld en mensen hielden goed afstand van elkaar. In de ochtend won Joeri 2 poulewedstrijden en hij redde het helaas niet verder. Vincent werd in zijn poule winnaar, nadat hij alles had gewonnen.
In de middag begon de afvalronde en moest hij achtereenvolgens tegen Diederik Vos, Elliot Oliver Tapper en Job Zalmé, van wie hij allemaal won. Met name de wedstrijd tegen Elliot was voor hem bijzonder, de eerste game verloor hij met 9-11. En terwijl Elliot een team aan hulptroepen bij zich had, had Vincent niemand langs het veld, want helaas: zijn moeder is er niet voor de tactische tips. Toch herpakte hij zich, hij bedacht zelf hoe hij deze jongen aan moest pakken en won vervolgens verdiend 3 games: met 11-7, 11-8 en 11-8.
Wat zo mooi is aan deze sport, is dat de jongens elkaar ook onderling helpen. Een jongen van een andere club, die hij van kamp kent, was zelf al uitgeschakeld en heeft Vincent gecoacht bij de laatste twee wedstrijden. De spannende finale was uiteindelijk tegen Adrian Slabbekoorn, die al eerder die andere jongen had uitgeschakeld. En hoewel Vincent de eerste game won, lukte het daarna helaas niet meer. Hoe groot is je frustratie, als je na het bereiken de finale dan toch de 2e prijs in ontvangst moet nemen…! Maar gelukkig besefte hij later dat dit al een enorme prestatie is geweest.

Priscilla, Tweede!

Zondag 6 september vonden de Nederlandse kampioenschappen B en C plaats in Schiedam. Onder strenge corona maatregelen deed de organisatie het top. De regels werden goed in acht genomen. 3 op een bank, 1,5 meter afstand geen high 5 iedereen hield zich eraan, nou ja bijna iedereen. Ik (Nathalie,L.S.) zou dubbelen met Priscilla maar dat ging helaas niet door, dus ging ik graag coachen: mijn 2e hobby.

En zeker als mijn pupillen luisteren, is het altijd fijn coachen, haha.
Wat me meteen opviel was de gezelligheid bij de dames. Iedereen was blij elkaar weer te zien. Het tafeltenniswereldje blijf toch klein……
Voor de Tempo-Team dames waren vertegenwoordigd, Emi Demeter, onze nieuwste aanwinst voor de dames en Priscilla Loesberg, die hoef ik niet meer voor te stellen, denk ik.

Emi kwam uit in de C en Priscilla in de B
Emi moest een 6 kamp spelen en nr 1 en 2 speelden vervolgens de finale.
Emi speelde erg goed maar had een beetje meer geluk moeten hebben. Twee wedstrijden met 11-9 in de 5e verliezen, was wel erg jammer. Anders had ze kunnen. strijden voor plek 1. Zij is mooi 3e geworden.
Priscilla zat in een 5-kamp. De 1e drie gaan naar het hoofdtoernooi. Ze begon heel goed en won haar 1e wedstrijd, de 2e verloor ze en de rest won ze weer. Ze werd netjes 2e

Daarna begon het vervolgschema tegen allemaal sterke spelers die eredivisie en 1e divisie spelen.
Met de winst in het hoofdtoernooi waren wij al blij natuurlijk, want eigenlijk was Priscilla nog niet in topvorm na zolang niet gespeeld te hebben. Maar de focus bleef en ze bleef fantastisch spelen.
Alles lukte, zo ook een cruciale time-out van de coach (mijn persoonlijke overwinning).

De halve finale was een ware thriller die Priscilla met 12-10 in de 5e won. Ze stond de hele game achter dus dit was wel een superprestatie.
Na een half uurtje rusten volgde de finale. Priscilla was gebrand, want nu wilde ze winnen ook.

Helaas was dit iets te hoog gegrepen, ze moest tegen het toptalent Xjiin Zheng, het grootste talent van Nederland denk ik, 14 jaar en uitkomend in de ere divisie bij SKF. Volgens mij heeft Zheng nog bij Yana getraind…….

Alles bij elkaar een supergezellige dag en een super mooi toernooi gespeeld en misschien mag ze in maart meedoen bij de NK A!

Het Bestuur feliciteert jullie allemaal met jullie inzet en goede prestaties. TOP.

 

Priscilla, je foto was verstopt, maar gelukkig vond ik hem nog. Nu kan iedereen toch nog zien hoe blij je bent met je topprestatie.

3 gedachten over “TT-topprestaties op het NK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


The maximum upload file size: 32 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.