Tempo-Team successen en een warm onthaal

Hi clubgenoten,
Het laatste weekend  van de competitie  is er altijd een van beslissingen: kampioen worden, handhaven of natuurlijk liefst niet: degraderen? Even een quizvraag van Leen aan het bestuur. Wat betekent: 12346781315173J ? Het betekent maar liefst 11 kampioenen, ongekend !!. Ons tachtig jarig bestaan extra glans gevend. Alsof het zo moet zijn !
Team 1: Een mooi herfstkampioenschap, gaat nu strijden in de promotie 1e dvisie voor een plaats in de eredivisie. Team 2 : Vorige week al kampioen, met een straatlengte voor naar de 1e divisie, Dan Team 3: Begon na het gelijke spel van vorige week tegen concurrent Red Stars 1 met een kleine achterstand op hen en wordt na een ruime overwinning net nog met 1 punt voorsprong kampioen. We hebben nu 3 eerste divisie teams. Bij mijn weten nog nooit vertoond . Waar moeten we de benodigde scheidsrechters laten ?  Team 4: Naar de derde divisie. Dat  wordt een mooie uitdaging. Team 6:  Inmiddels bouwend op ons jeugdtalent Joel Nabarro  stoomt ook in de laatste wedstrijd door naar de hoofdklasse. Dan mijn eigen Team 7: We gingen met 6 punten voorsprong het laatste uitduel aan met concurrent Amsterdam ’78. Dat lijkt een veilige voorsprong, maar het is dan toch altijd een andere wedstrijd met veel strijd en toch ook bijna oncontroleerbare spanning. We kregen een warm onthaal, want onze tegenstander Siep Adema had +/- 20 studenten bouwkunde geregeld als supporters, naarmate de avond vorderde werden ze ( onder invloed van ……..?) steeds luidruchtiger. Bij een 6-2 achterstand ben ik maar gaan vuvuzelaen in de beslissende wedstrijd van Daniel tegen Siep, rond 24.00 uur. Het leek wel een 1e divisie wedstrijd met veel herrie van beide kanten, ook onze interim-coach Joeri was nauw betrokken (Dank je, Joeri.) Daniel hield zijn hoofd koel en sleepte het kampioenschap binnen met  precies genoeg punten. Super ! Na een biertje op naar ons thuishonk. Dan is het mooi om te zien hoeveel clubgenoten laat nog op de club zijn om alles te delen en luidruchtig te vieren . Team 6, 8 en 13 waren in feeststemming, net als team 12. Dat laatste team om een andere reden.
Het nieuwe Team 8 , ex-AMVJ met Sander, sleept toch ook maar mooi in de laatste wedstrijd (10-0 tegen 2 man, maar toch!!!) het kampioenschap binnen. Op naar de 1e klasse.
Dan team 13: Het team van mijn mede bestuursgenoot Gerrie, met  Hein, Martin en Margriet haalden ze makkelijk de benodigde 2 punten binnen en worden ze ruim kampioen Op naar de 3e klasse.
Team 15 had het kampioenschap al binnen. Onze nieuwe speler Roan Shetty springt er hier bovenuit; ook naar de 3e klasse. Team 17, ook met een aantal nieuwe spelers. Hier maakt Silviu Nita indruk met 96 % . Het promoveert met een ex aequo !!! met de nummer 2 naar de 4e klasse.
Het team van onze voorzitter Leen: Onze Floris was in het begin wat overtraind door het niet nemen van een zomerreces en kwam wat laat op stoom. Het team komt net 2 punten te kort. De hoogtestage in de 4e klasse een seizoen uitstellend, zoals al eerder aangekondigd dat dat de bedoeling was..
Dan de wonderbaarlijke redding van team 12: Het team van Frits, Marcel, Kin en Pablo in de 3e klasse. Ondanks een 2-8 nederlaag, bleef het team op onderling resultaat in de 3e klasse. Vandaar hun feeststemming vrijdagavond
Ik zag donderdagavond Team 18, het team van Herman c.s., het kampioenschap mislopen door zichzelf iets teveel druk op te leggen: volgend seizoen gaat het lukken.
Helaas, twee degradanten uit de 3e klasse. De teams 10 en 11 redden het niet. Hopelijk volgend seizoen weer promotie.
Dan last but not least de jeugdteams: De landelijke jeugdteams moesten zeker in het begin wennen aan het  hogere niveau, maar handhaven zich netjes
Het 3e jeugdteam , met Jamil met een score van 25 uit 27 haalt het kampioenschap met 2 punten verschil binnen.
Het 4e jeugdteam wordt op 1 punt na net geen kampioen in de 4e klasse. Hier levert Mike van der Hoek met 90 % een mooie bijdrage aan de punten.
Iedereen bedankt voor het mooi competitieseizoen en op naar de voorjaarscompetitie. Eerst natuurlijk nog het Eindejaarstoernooi, het Jos Zuijderwijkdubbeltoernooi en trainen, veel trainen. Met plezier.
Jan Snepvangers,
namens het Bestuur

4 gedachten over “Tempo-Team successen en een warm onthaal

  1. Gaat dit passen volgend seizoen allemaal met 3 scheidsrechters? Denk het niet
    Maar wel super super wat de club gepresteerd heeft. Trioys op tempo team

  2. ‘We hebben nu 3 eerste divisie teams. Bij mijn weten nog nooit vertoond .’ zegt Jan. Strikt genomen is dat juist, maar als het erom gaat of we ooit zo sterk voor de dag kwamen, ligt het toch iets anders. Kijk maar eens even hier:
    http://www.ttv-tempoteam.nl/archief/hist-teams-a.html .
    En dan bijvoorbeeld in 1973: vijf landelijke herenteams en 4 landelijke damesteams, waarvan in de (toen nog) ereklasse 1 heren- en twee damesteams. Er speelden destijds zelfs meer teams landelijk dan in de afdeling! Dit dus even voor het juiste historische besef …

Gesloten voor reacties.