Tempo Team met vijf jongens naar finale NJM

Tempo Team zal dit seizoen met een ruime afvaardiging vertegenwoordigd zijn bij de finales van de Nationale Jeugdmeerkampen in Panningen. Tijdens de halve finales in Nijmegen wisten liefst vijf Tempo-Teamers zich te plaatsen voor de eindstrijd op 6 en 7 juni: Joël Nabarro, Ivan Kahn, Joeri Philip, Vincent Suiker en Mike van der Hoek. Alleen Anuar Behari redde het net niet.

Bij de pupillen werd Mike netjes derde in zijn groep, achter Mathias Scheurwater en Seth Oomen. Plek drie was voldoende voor plaatsing.

Joeri haalde bij de kadetten een keurige tweede plaats achter de ongeslagen Luuk Houtgast en boekte zo zijn ticket voor de finale. Vincent voegde zich bij hem met een degelijke derde plaats in zijn poule, die gewonnen werd door de ijzersterke Remi Chambet-Weil. Helaas kon Anuar niet voor drie-uit-drie zorgen. Hij eindigde op een gedeelde derde plaats met Thomas Wijnhout, maar werd op onderling resultaat uitgeschakeld. Anuar vocht in zijn laatste potje nog voor wat hij waard was tegen de sterke Chris Verwoert, maar moest zich na vijf games gewonnen geven.

Bij de junioren wachtte Joël en Ivan een zware taak. Zij moesten in hun poules als tweede eindigen om zich te plaatsen voor een vervolgronde. Dat zij daarin slaagden was al een hele prestatie: Joël won een cruciaal duel met Jim Hendrix in vijf spannende games en moest alleen Kas van Oost voor laten gaan. Ivan maakte tegen de hoger aangeslagen Leroy Heemskerk een 2-0 achterstand ongedaan en werd zo eveneens tweede (achter Floris zur Muhlen).

In een zenuwslopende vervolgronde was de opdracht helder: één potje winnen om de finale te halen. Ivan slaagde daar als eerste in door Sem van Gameren in vijf spannende games te kloppen. Dubbele opluchting bij het Tempo Team-kamp, want het was al duidelijk dat Joël het tegen de verliezer van dit duel moest opnemen. Gelukkig geen broederstrijd dus tussen Joël en Ivan, daar zat niemand op te wachten. In zijn beslissingswedstrijd toonde Joël enorme veerkracht. Na een 2-0 achterstand gooide hij alle schroom van zich af om de vijfde game uiteindelijk duidelijk te winnen!

Jonah Kahn

 

 

6 gedachten over “Tempo Team met vijf jongens naar finale NJM

  1. Ik volg het zelfs vanuit Spanje op de voet! Maak me blij met goede resultaten. Hans Dekker

Gesloten voor reacties.