Tempo-Team-jeugd ging weer het land in……

Onze jeugd op de Nederlandse Jeugdkampioenscahppen!!!

Afgelopen zaterdag is het NJK B gehouden. Adesh is daar 1e geworden. Wat een geweldig resultaat Adesh. Van harte gefeliciteerd.
Op zondag is het NJK A gespeeld. Ook daar waren er mooie wedstrijden en mooie resultaten: Anuar is bij onder de 17 jaar tot de halve finale gekomen.

Mark Janssen, Mike van der Hoek en Nyncke de Knegt kwamen alle drie tot in de kwartfinale. We doen dus ook op A-niveau landelijk goed mee. En er is nog ruimte voor snellere groei, dan die van de tegenstanders.

En hoera: In de dubbels zijn Mark Janssen met Anuar Behari 2e geworden.
Verslagje ontvangen van Marcel Nabarro.

Ook onze regiospelers laten zich landelijk zien.

Zondag 8 mei togen Camiel, Lunga, Idan en Fillippe naar een toernooi in het clubhuis van Tafeltennis Nijmegen, waar ze in één grote poule van 38 jeugdspelers werden ingedeeld.

Het niveau varieerde van landelijk B-spelers, veel hoofdklassers tot en met een aardige groep beginners. En dan hadden ze twee hoofdgroepen gemaakt, A en B, waarbij onze Tempo Teamers allemaal bij de A waren ingedeeld.

Het toernooi gebruikte een schaaktoernooi-indeling zo leek het wel, waarbij in de eerste ronde van zeven sterk in kwaliteit verschillende spelers tegenkwamen en naarmate de rondes vorderden op basis van die resultaten de spelers steeds meer tegen spelers van hun eigen niveau speelden. Met een onduidelijke berekening van de sterke van spelers  kwam er uiteindelijk na die zeven ronders een top 4 uit, waarbij Lunga, ondanks 5 overwinningen net buiten de halve finales viel. Ook Idan en Filippe konden de halve finales niet halen ondanks makkelijk overwinningen en nederlagen met sterk spel tegen veel hoger spelende tegenstanders.

Camiel wist met 6 solide overwinningen de halve finale te bereiken, waar hij aantrad tegen de sterke Tara Iravani, een O17-speelster met A-licentie die zo’n 300  ratingpunten boven hem staat. Met 0-2 achterstand in sets en 4-9 achterstand in de derde game leek de situatie hopeloos voor hem, maar hij wist zich onder haar druk weg te spelen en haalde de game binnen, en de twee volgende ook, met zwaar vechten. In de finale wachtte Greg Jansen, een technisch begaafde 013-speler. Eerder op de dag won Camiel nog met 3-0 van hem, maar nu lukte het hem niet om hem opnieuw te verslaan. Daarmee toch de beker voor de tweede plaats mee naar huis nemend.

De lange treinrit naar huis kon beginnen
Groet,    Eric

Alle spelers hebben weer waardevolle ervaringen opgedaan en dat kon door….
Dus: Ouders, begeleiders bedankt voor jullie inzet.
Namens het bestuur, Leen

TOT MORGEN IN HILVERSUM.

2 gedachten over “Tempo-Team-jeugd ging weer het land in……

Gesloten voor reacties.