Mooie resultaten Nederlandse Jeugd Meerkampen (NJM)

Op zaterdag en zondag werd de finale NJM gehouden in Panningen.

Het betrof een landelijk toernooi dat al vroeg in het seizoen van start was gegaan middels een voorronde. De helft hiervan ging door naar de volgende ronde.
Ongeveer een maand later volgde de hoofdronde, waarvan de helft doorging naar de kwartfinale. Uiteindelijk bereikten 12 spelers uit elke leeftijdscategorie de finale. Zij spelen dan 11 wedstrijden, verdeeld over twee dagen. Het is al een prestatie op zich om een plek in de finale te halen.

Tempo-Team was vertegenwoordigd door Mike van der Hoek (welp), Jayno Abdul (welp), Anuar Behari (pupil). Elwin Huiden (junior) en Tim Gras (junior).

Op zaterdag speelde iedereen zes partijen. Mike en Jayno moesten hun eerste partij tegen elkaar spelen. Dit Tempo-Team onderonsje werd een zeer spannende partij en uiteindelijk trok Jayno na vijf games aan het langste eind. Mike had een moeilijke dag en wist helaas op deze dag geen van zijn partijen te winnen. Jayno daarentegen won vijf van de zes partijen en stond dus na dag een op een prachtige vierde plaats.

Anuar moest het, als negende geplaatste, in zijn eerste partij opnemen tegen Jakup Yildizlar en won deze partij heel knap, in vier games.
De tweede wedstrijd was tegen Brent Ronde (derde geplaatst), ook deze sterke speler werd verslagen. Uiteindelijk won Anuar vier van zijn zes partijen resulterend in een mooie vierde plaats op dag een.

Elwin won drie van de zes partijen door onder anderen van Barry Berben en Kas van Oost te winnen (niet de minsten) en stond na de eerste dag op de zesde plaats.

Tim won drie van zijn zes partijen en staat op dit moment op een mooie vijfde plaats.

De tweede dag NJM finale

Mike herstelde zich goed van de eerste dag. Hij won vier van de vijf partijen en eindigde hiermee na twee dagen als achtste in het eindklassement .
Jayno had het de tweede dag zwaarder. Hij won twee van de vijf partijen en behaalde daarmee de vierde plaats.
Elwin eindigde uiteindelijk als achtste en Tim als zesde.

Dank aan John Scott voor de coaching dit weekend.
De jongens hebben het allemaal ontzettend goed gedaan.
Tempo-Team mag trots zijn op zo’n stel toppers !

Marcel Nabarro

2 gedachten over “Mooie resultaten Nederlandse Jeugd Meerkampen (NJM)

Gesloten voor reacties.