Kerstwens 2020


Translate button right under!
Namens onze besturen –Vereniging en Stichting- wens ik iedereen, die op welke wijze dan ook bij onze club positief (corona grapje) betrokken is, goede Kerstdagen en het allerbeste voor het nieuwe, extra spannende jaar 2021.


Doe wel en zie ook om

We gaan op 31 december een jaar afsluiten, dat niemand heeft kunnen voorspellen. Begonnen we nog met ons Jos Zuijderwijktoernooi alsof het nooit anders zou worden, na een paar maanden wisten we wel beter. Vanaf maart moesten we door de pandemie dicht en ervaarden we hoe het is om zonder tafeltennis, zonder de wekelijkse tafeltennismaatjes, zonder onbeperkte bewegingsvrijheid, een nieuw ritme te moeten vinden. Enkele leden vonden ritme achter de stenen tafeltennistafel naast ons gebouw; verlangend opzij kijkend naar de donkere, lege zaal. We probeerden ook nog even achter ons gebouw of daar een paar tafels een mogelijkheid  tot spelen konden bieden. Helaas niet. Zelfs bij windstilte was er te veel wind om te kunnen spelen. We hebben daar gelukkig wel succesvol verkoop van voorraden kunnen laten plaatsvinden. Afnemers nogmaals bedankt!

Na heropening hebben we binnen de gevraagde regels met veel inspanning veel spelers veel kunnen laten spelen. En toen moesten we onlangs toch weer dicht. Ook de bar, het sociale (en financiële) hart van onze club is bovendien al een nog langere tijd gesloten. Snik, grom, snik.
In principe heel frustrerend allemaal. We bedanken dan ook iedereen, die flexibel heeft gereageerd op de moeilijke omstandigheden. We bedanken iedereen, die zijn of haar bijdrage heeft geleverd om als club door te kunnen gaan en verantwoord te kunnen spelen, in een schone zaal. We bedanken daarbij de Stichting voor haar inspanning om de noodzakelijke garantiewerkzaamheden uit te laten voeren. Kortom, omkijkend bedanken we iedereen die een bijdrage heeft geleverd die uitgaat boven “een balletje slaan”. Overigens, die leden waarderen we ook, hoor. Waar doen we het allemaal anders voor?


Kerst-mis

Komende vrijdag en zaterdag beleven we Kerstmis onder ongekende omstandigheden. Intiem, eenvoudig en daarbij onzeker over de (nabije) toekomst, met zorg om kwetsbare vrienden en familie, zorg om wie getroffen zijn door de omstandigheden, die het gevolg zijn van deze onvoorziene pandemie. Met z’n vijven? Met z’n drieën? Alleen, omdat je niet het land van je familie in mag? In vorige jaren werd er zelfs op Kerstdagen gespeeld: voor de gezelligheid en vaak ook om het alleen zijn op te heffen. Ook dat kan niet.


Dan maar een gevoelige kerstfilm, een goed boek,……, een Zoom? We zijn ondertussen creatief geworden wat betreft het ontlocken van de lockdowns.

De toekomst komt naar je toe
We hopen natuurlijk allemaal, dat in het komende jaar de situatie zich spoedig ten goede keert. Dat alles weer mag. We staan vast wel allemaal dan klaar om meteen weer op de club achter de tafel te stappen en om te ontdekken, dat het spiergeheugen een heel sterk geheugen is.
En wat dacht je van: dat we weer mogen dubbelen, er weer 9 tafels naast elkaar staan (wat heerlijk veel lets), de bar open is, dat we weer handen kunnen geven en schouderklopjes uitdelen, dat we weer toernooien onbeperkt kunnen organiseren en we….. in een positieve, sociale sfeer weer samen kunnen komen. Onbeperkt.
Hoe mooi zou het zijn als alles weer gewoon helemaal “normaal” is.
Samen speels verder. 

Namens het bestuur,

Leen

5 gedachten over “Kerstwens 2020

 1. Beste Leen,

  Ik sluit me aan bij de vorige posts. Dank je wel voor de fijne kerstwoorden.
  En het beeld dat je schetst van die “weer-normale” toekomst; ja man, wat heb ik daar weer zin in! Het lijf wordt ook zo langzamerhand véél te snel stram dan me lief is. We moeten er nl voor waken dat die beperkte bewegingsvrijheid niet straks ook definitief naar binnen is geslagen.

  Hopelijk tot snel en fijne feestdagen voor iedereen!

  Hein

 2. Hoi Leen,

  Veel dank voor je kerstboodschap. Je moet maar ghostwriter worden voor W.A. Beste wensen voor jou, de familie en alle TT-ers die ik veel te lang niet gezien heb.

  Nero.

Gesloten voor reacties.