Jos Zuijderwijkdubbeltoernooi. Hoe het was?

Als gevolg van zware concurrentie van diverse landelijke toernooien was van de jeugd alleen Tanja er en konden we van de hogere teams alleen Marleen en Nathalie verwelkomen. Daar waren we natuurlijk super blij mee.

Nathalie nam meteen een belangrijk deel van de organisatie op zich en Marleen wilde met Carla spelen. Carla was voldoende hersteld van haar operatie om weer aan te kunnen komen rollen in haar rolstoel. Wat fijn, Carla. Marleen zag meteen, dat ze een onverslaanbaar koppel zouden zijn.

We speelden in twee poules van zes, 24 spelers dus. Dat we een even aantal hadden, kwam doordat Ton Rutte, negen jaar lang voorzitter van de club en een begenadigd technicus en tacticus, alleen maar kwam kijken, maar zich liet overhalen om na drie jaar toch weer eens te spelen. Leen had nog extra schoenen en een broekje voor hem. Top Ton om je weer achter de tafel te zien!

Er waren gedichten van Jos, een paar prachtige herinneringen, die op Nederlands.nl staan en later bedacht ik nog dat Jos eigenlijk best wel een groot liefhebber was van herhaalhumor. Hoe vaak kwam hij niet op zondagmiddag om een uur of vier binnen, waarna hij altijd vol verbazing riep: “Goh, zijn jullie al begonnen.” Overigens, op zondag werd het spelen altijd verplicht stil gelegd, omdat hij koffie had gezet. Ja, hij was ook een “gezelligheidsverenigingsmens”.

Nou, de winnaars van het toernooi kwamen niet op de koffie. Een tafel vol met een aantal verwijzingen naar Jos: gangmaker (snoep), bier Plato (filosoferen over van alles en nog wat deed hij maar al te graag), de stoofperen en de Fuji-appels waren er net als twee jaar geleden ook weer.. (Zie foto.)

Wie mocht beginnen met kiezen? Dat werd bepaald door de winnaars van de finale. Marleen en Carla waren, jawel, eerste geworden in hun poule en geloof het of niet, Erik en Leen waren ongeslagen uit de andere poule tevoorschijn gekomen. Zoals de meesten oudgedienden weten, telt Anja altijd de finales. Leen stelde voor om the best of drie te spelen. Anja besliste anders: the best of vijf. Haar recht, maar jammer voor Erik en Leen. Hun 2-0 voorsprong ging verloren, ondanks een matchbal. Op de foto van het telborden zie je de 11-7 voor Marleen en Carla in de vijfde. Jos zou zeer tevreden zijn geweest, want hij vond dat je als organisator absoluut nooit mocht winnen!


Blijkbaar wist het publiek dat ook, want er werd veel geboed tegen Erik en vooral Leen, terwijl elke goede bal van Marleen en Carla op applaus en gejuich kon rekenen. (Op de foto zie je hoe Anja na de nederlaag Leen troost voor het wangedrag van het publiek.)

Poule A mocht beginnen met kiezen. Carla koos een beker, want ze had, HOERA, gewonnen en daar hoort een beker bij. (Geen ge-mok natuurlijk.) Anja was als derde aan de beurt en omdat Erik en Leen voor de wijn gingen, kon Anja blij een koffiezetmachine pakken en die aan haar zus geven. Haar zus is namelijk de beste en trouwste supporter, die je je kunt voorstellen. Anja’s dubbelpartner Tanja was blij met een reep chocola. Ja, van de jeugd kunnen we leren.

Het rondje tafel was weer een tamelijk onbetrouwbare bezigheid. Rustig, volgens de code geslagen ballen, werden afgewisseld door backspinballen en zelfs verkapte smashes. Schande.

Florian won van Sander, zie zijn foto!, in de finale. Toen waren alle andere 22 spelers dus allemaal al hun drie levens kwijt geraakt. Soms doordat ze niet in de gaten hadden dat ze moesten terugslaan  en gelukkig ook een paar keer, doordat iemand een killing bal wilde slaan en missloeg.

Wat zou Jos weer genoten hebben.

Volgend jaar een nieuwe opzet. Poules op niveau, want we willen graag, dat iedereen gelukkig is. Ook dat is volledig in de geest van Jos.

Het was een mooie zaterdag, die niet in de soep liep, want de door Leen gemaakte soep werd met smaak gegeten. Krijg ik nog van iemand €2,50 voor zijn bakkie soep?

Jos, zonder jou was deze mooie dag er niet geweest,

Leen

Bekijk HIER alle foto’s

 

 

 

 

6 gedachten over “Jos Zuijderwijkdubbeltoernooi. Hoe het was?

  1. Leuk verslag, ik vond het een leuke middag!
    En ik ben blij met mijn beker die al flink in gebruik is!
    Carla

  2. Hi allen,

    met z’n allen hebben we er een mooie middag van gemaakt. Herman je hebt weer mooie foto’s gemaakt, is een mooie sfeer impressie van het geheel.

    Groeten, Jan

Gesloten voor reacties.