Jeugd en senioren gingen het land in.

Eerste successen voor onze jeugdspelers

De 8-jaar jonge vereniging Almere United organiseerde op 9 september de 4e editie van het ‘opwarm’toernooi voor jeugdspelers, in drie sterkte-klassen. En warm was het met deze tropische temperaturen.
Adesh en Camiel van Tempo Team 2 en Lunga, Idan en Filippe van Tempo Team 3 hadden wel zin in dit opwarmertje.

Adesh, Camiel en Lunga speelden in de A-klasse hun poulewedstrijden. Camiel versloeg onder andere een Landelijk B-speler en bereikte zo de eerste plaats in de poule. Adesh werd tweede in zijn poule en bereikte daarmee ook de winnaars-afvalronde. Lunga moest wennen aan het hogere niveau en wist toch nog 2 van de vier wedstrijden te winnen. Daarmee schoof hij wel de verliezersronde in, waar hij in de halve finale tegen de latere winnaar sterk terugkwam na 0-2 achterstand maar in de vijfde game bij 9-10 achterstand met een heel onverwachte lange schuifbal, ver  op de forehand-hoek, verslagen werd.
In de kwart-finale van de winnaars-knock-outfase moesten Camiel en Adesh het tegen elkaar op nemen en ging Camiel er met de buit (3-1) vandoor. Daarna liet hij zich niet meer verrassen en won hij de halve finale gemakkelijk met 3-0 en de finale met 3-1. De eerste toernooiwinst voor Camiel, na 7 (zeven) 2e plaatsen, en hij was er zeer blij mee.

In de B-klasse van het toernooi deden Idan en Filippe goede zaken. Idan werd ongeslagen eerste en kon zich opmaken voor de kwartfinale van de winnaarsronde. Filippe moest ook flink aan de bak om  ongeslagen de poule te winnen. Daarvoor was het wel nodig om een 0-2 achterstand en een 6-10 achterstand in de 5e game om te buigen naar 13-11 en dus winst. Zijn tegenstander van deze partij, Matte uit Gouda,  werkte Idan in de kwartfinale uit het toernooi en bereikte uiteindelijk ook de finale. Filippe won de kwartfinale gemakkelijk met 3-0, maakte het zich zelf moeilijk in de halve maar won uiteindelijk stoïcijns met 3-2.  In de finale heerste Filippe en stuurde hij Matte met gefocust en snel spel naar alle hoeken van de tafel en sleepte hij met 3-1 de 1e plek binnen. Ook hij was zeer blij met zijn eerste toernooiwinst ever.

Deze twee teams zijn opgewarmd: De tegenstanders in de competitie kunnen hun borst nat maken!

Dank je voor je levendige verslag, Eric

Veel Tempoteamers hebben meegedaan aan de NK, die afgelopen zaterdag en zondag is gehouden.

Zaterdag: Mark Malipiero deed zaterdag mee aan NK D en ging strijdend ten onder in de poulefase.. Rien van der Hoek deed mee aan de NK E. Hij kwam tot de vervolgronde, waarin hij helaas verloor.  Ook Mike van der Hoek werd in zijn klasse in de vervolgronde uitgeschakeld. Dat gebeurde door de uiteindelijke winnaar Gertjan van de Braak (een vroegere eredivisiespeler). Kenji van Enckevort, teamgenoot van Mike, bracht het tot de halve finale. Daarin moest ook hij zijn meerdere erkennen in Gertjan.
Zondag kwamen Yuki, Anuar, Fjodor, Dylan, Joël, Daniël, Theerakant, Denis, Rodrigo en Juan aan de tafel. Een indrukwekkend aantal spelers van ons dus.
Anuar verloor in de vervolgronde van Steven Tang en Yuki kwam tot de kwartfinales waar hij verloor van Nicolas Daub die het toernooi won. Theerakant, Denis, Dylan en Daniël overleefden helaas de groepsfase niet. Fjodor speelde een meer dan verdienstelijk toernooi, maar verloor helaas in de kwartfinale van Patrick Bruijne.

Rodrigo en Juan waren beide niet te stoppen, mentaal, technisch en tactisch super sterk wisten ze menige topper te verslaan, waardoor ze in de finale tegen elkaar moesten spelen.

Het was met 32 graden in de zaal –wat heerlijk cool is het bij ons- een uitputtingsslag. Rodrigo wist uiteindelijk de finale te winnen van Juan. Beide spelers hebben met dit resultaat een A Licentie weten te behalen.

Tempo-Team staat weer op de kaart .

Ook jij bedankt voor je verslag, Marcel, zodat we op de hoogte zijn van alle resultaten op het NK.

En dat we met elkaar elkaar steeds beter maken, dat blijkt.
Leen

 

 

1 gedachte over “Jeugd en senioren gingen het land in.

  1. Super goed jongens, ga zo door.
    Camiel , je kan zien dat veel trainen loont.
    Rodrigo en Juan toppers zijn jullie.

Gesloten voor reacties.