In memoriam Peter Dudock. En het Jos Zuijderwijkdubbeltoernooi.

Van ons lid Marc Sang-Ajang, jarenlang teamgenoot van Peter, ontvingen we het onderstaande verdrietige bericht dat Peter, een van onze zeer gewaardeerde vroegere leden, in het afgelopen jaar is overleden. Marc eert hem graag met onderstaande:

IN MEMORIAM  PETER DUDOCK

Peter Dudock (1966-2019) speelde in de jaren 80 jarenlang  in het 2e team van Tempo Team in de 1e divisie. Hij had met zijn forehand, maar vooral ook met zijn backhand een flitsende topspin openingsbal. Met de tegenwoordige rubbers is dat normaal, maar in die tijd was dat vooral met de backhand heel bijzonder. Hij was zijn tijd dus ver vooruit.  Zijn bijnaam in het team was  Peter  “the killer” Dudock.

Peter werd met zijn team een aantal keren kampioen in de 1e divisie maar mocht helaas geen enkele keer promoveren naar de eredivisie omdat het 1e team van  Tempo-Team al eredivisie speelde. Twee teams van dezelfde club in de eredivisie was reglementair verboden.  In het 1e team van Tempo-Team speelden destijds grote namen als Bert van der Helm, Nico van Slobbe, Carel Deken.

Peter is veel te vroeg heengegaan.

Tempo-Team was bij de uitvaart van Peter vertegenwoordigd en wenst de familie nogmaals veel sterkte toe.


Het Jos Zuijderwijkdubbeltoernooi is vernoemd naar Jos, die naar menselijke maatstaf ook te vroeg overleden is. Wij waarderen hem met ons jaarlijks dubbeltoernooi. Nu de evenementencommissie de touwtjes in handen heeft genomen, is de opzet ook enigszins gewijzigd. Zoals ik al eerder schreef, kun je alleen komen en wordt je een dubbelpartner toegewezen/ voorgesteld (bis). Van Marleen hoorde ik dat je je ook kan inschrijven als dubbel. Er worden poules gemaakt op sterkte.

Dus: Jos Zuijderwijkdubbeltoernooi op zaterdag 11 januari. Inspelen vanaf 11.00 uur. Toernooi begint, zoals gebruikelijk om 12.00 uur. En dus in de praktijk iets later.

O ja. Weet je hoe sommige van onze leden bij onze club zijn gekomen? Door Jos. Hij stond soms in de deur van ons oude clubgebouw en sprak mensen die langs kwamen aan met de vraag: of ze niet een balletje wilden komen slaan! En sommigen zeiden spontaan: JA.

Leen

Vanavond, vrijdag 3 jan., is het vrij spelen! Kun je oefenen met je dubbelpartner.

4 gedachten over “In memoriam Peter Dudock. En het Jos Zuijderwijkdubbeltoernooi.

 1. Ik heb in de jaren zeventig toen ik samen met Marc op de studentenflat Zilverberg woonde, een aantal wedstrijden gezien van Peter en Marc. Marc, gecondoleerd!

 2. @Boudewijn:
  de tijd waarover Marc spreekt is late jaren 80, iets recenter dus
  @ Marc
  Van der Helm, Van Slobbe en Deken waren onze coryfeeën van de jaren 70,
  en Peter speelde wel degelijk in de eredivisie, nl.van 1985 t/m 1988, met o.a.
  Hijne, Andrew, Winnubst en De Bruin.

  1. @Boudewijn.
   Dankjewel.
   @Marcel.
   De tijd waarover ik spreek is als ik mij goed herinner begin jaren 80. Ik speelde toen met Peter en Ronald Beringen in de 1e divisie. In elk geval mochten wij van de bond niet promoveren naar de eredivisie. Dat Peter later toch eredivisie is gaan spelen was mij onbekend. Ik was toen al gestopt met tafeltennisen.

   1. @Marc
    de herinnering vervaagt, toegegeven het is lang geleden.
    de werkelijke historie was toch iets anders:
    je speelde met Rademaker, Noor en Beringen t/m voorjaar 1983 en werd met dit team kampioen in voor- en najaar 1982;
    daarna in najaar 1983 en voorjaar 1984 met Dudock en Koghee en werd geen kampioen, sterker nog in 1984 degradeerde het team nar de 2e divisie.
    ik stuur je de eindstanden van deze jaren per mail.

Gesloten voor reacties.