Het Tempong Enkel-toernooi

Afgelopen maandag was er weer het vertrouwde TemPong enkeltoernooi bij onze tafeltennisvrienden Pong House of Ping. De deelnemers stonden goed voorbereid en met enorme passie aan de start om de avond met de felbegeerde titel af te sluiten. Al vanaf het begin was het duidelijk dat de deelnemers een eigen tactiek hadden om te winnen. Zo was er een afleidingsmanoeuvre door in een galajurk de tegenstanders te bespelen. De ander pakte het serieus aan en vroeg waar de kleedkamers waren. En weer één had dagen lang nagedacht over de strategie en zich zo daarin verdiept dat er vergeten was dat de locatie inmiddels was verhuisd naar een compleet ander adres. En weer anderen dachten dat een luchtige aanpak de winnende tactiek zou zijn door zich pas op de middag zelf in te schrijven. Hoe dan ook, er stonden 22 super atleten achter de tafels om elkanders tafeltenniskrachten te meten.

Er werd gespeeld in rondes bestaande uit een gezamenlijke poulefase; hierna de verliezers en winnaars poulefase; aansluitend de respectievelijke kruisfinales; met de afsluitende kleine en grote finales.
En ja, naast grote euforie waren er ook teleurstellingen. Eén deelnemer besloot al vroegtijdig naar huis te gaan, omdat die dacht dat na twee gespeelde partijen het toernooi erop zat. Gelukkig kon deze atleet gebeld worden en konden we weer genieten van diens enorme pinpong kwaliteiten.

De wedstrijd formulieren waren dummy proof opgesteld zodat iedere poule deze zelf feilloos zonder appjes en andere technereien kon invullen. Voor de wedstrijdleiding was het soms hogere wiskunde en abracadabra om de ingevulde uitslagen en resultaten op juiste waarde in te schatten. Ja, voor ieder wat wils deze avond.

Met prachtig spel werden de poulefases vlot afgerond. Daarna kwam er meer spanning bij kijken – wat ook te zien was aan het aantal unforced errors. Een paar zijn erop geattendeerd dat deze niet gelijk staan aan punten (doch wel voor de tegenstander).

De strijd werd verlegd naar de tussenrondes en kruisfinales. Er werd hier en daar wat energie gespaard om (waarschijnlijk) met veel energie de finale te gaan spelen. Sommige genoten van een (wel heel) lange (rook)pauze – en lieten tegenstanders met grote vraagtekens achter op de speelvloer. Je zag de onzekerheid toenemen: wat een meesterlijke zet!

Zoals eerder aangegeven werden er 2 finales gespeeld: de vierliezers- en winnaarsfinale.
Uit de verliezersronde kwam onze eigen Ab als de glorieuze winnaar uit de loodzware strijdrondes. Als prijs (naast de eeuwige roem uiteraard) mocht hij Herman naar huis chauffeuren – die hij zojuist in de verliezersfinale had verslagen. Wij hebben begrepen dat ze tijdens de rit het goed hebben uitgepraat.

En dan, ja, DE winnaar van de laatste TemPong toernooi-editie is Vic! Hij verdiende met zijn winst een fles cava en een tegoedbon voor een hele dag bij Pong House of Ping.

Vic kwam de zaterdag voor het toernooi even langs bij Pong House of Ping en hij vond het wel een geinig zaakje; en the rest is history.

Langs deze weg willen wij iedereen bedanken die weer hebben meegedaan en het ook weer mogelijk hebben gemaakt. Tot de volgende keer – TemPong on!

Boke

2 gedachten over “Het Tempong Enkel-toernooi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.