Halve finale Jeugdmeerkampen

Afgelopen zondag werden de halve finales Nationale Jeugdmeerkampen gespeeld in Nijmegen.
Mike en Jayno speelden bij de welpen. Jayno zat in een zware poule van zes spelers. Hij moest bij de eerste vier eindigen om de finale op 8 en 9 juni te bereiken, waar de beste twaalf spelers van Nederland strijden om de titel. Hij won de eerste wedstrijd overtuigend van Jayce van den Berg. De tweede partij moest hij tegen de als 1e geplaatste Seth Oomen. Jayno gaf goed partij, maar verloor de wedstrijd. Nu moest hij tegen Boaz, dit werd een spannende wedstrijd die hij knap in vijf games naarzich toe wist te trekken. Ditzelfde deed hij tegen Ties Slakhorst. Jayno werd derde in de poule, dit betekende een finaleplaats.
Mike was nog een beetje grieperig, desondanks wist hij drie van de vijf partijen te winnen, derde in de poule en een plaats in de finale.
Bij de pupillen speelde Anuar, hij stond als tweede geplaatst in de poule. Hij deed wat er van hem verwacht werd. Anuar won vier van de vijf partijen en plaatste zich hiermee voor het tweede jaar op rij voor de finale in Panningen.
Vincent Suiker speelde bij de kadetten. Hier plaatsten drie van de zes spelers uit de poule zich voor de finale. Hij stond als vijfde geplaatst in de poule. Vincent wist twee van de vijf partijen te winnen, waardoor hij vierde in de poule werd. Helaas net geen finaleplaats.
Bij de junioren speelden Tim Gras, Elwin Huiden en Joël Nabarro. In deze klasse waren er nog 32 spelers over, slechts 12 spelers plaatsen zich voor de finale in Panningen, er gaan er dus maar twee door uit iedere poule.
Tim won zijn eerste partij vrij eenvoudig van Nick de Jonge. De tweede partij moest hij het opnemen tegen Bart den Boef (oud-teamgenoot van Joël) die nu bij Almeerspin speelt. Deze wedstrijd won Tim ook in drie games. Tegen Aron Sanders ging het iets lastiger, maar wist toch in vier games te winnen. Nu moest hij tegen Gabrielus Camara. Dit werd een mooie wedstrijd met prachtige rally’s over en weer, Gabrielus won uiteindelijk. Dit betekende dat Tim zijn laatste wedstrijd tegen Lars de Visser moest winnen om door te gaan naar de finale. Hij won in vier games, dus ook een finaleplaats voor hem. Elwin stond als eerste geplaatst in zijn poule, hij won al zijn partijen vrij eenvoudig met goed spel. Elwin ook een finaleplek. Joël stond als derde geplaatst in zijn poule, hij kon helaas niet voor een verrassing zorgen. Hij won twee van de vijf partijen en eindigde als vierde in de poule, helaas geen finale.
Al met al was het weer een geslaagde dag onder leiding van de coaches John Scott en Martijn Weijers.
Wij willen John en Martijn en alle ouders bedanken voor de support.

Verslag Marcel N

1 gedachte over “Halve finale Jeugdmeerkampen

1. Hi Marcel, wederom een leuk wedstrijdverslag van deze jeugd meerkampen. Goed om te lezen hoe onze jeugd zicht ontwikkelt en hoe onze nieuwe “jeugd” spelers Tim en Elwin zich plaatsten voor de finales. Groeten, Jan