Een trotse vader over de afdelingskampioenschappen

Hieronder lees je het verslag van vader Douglas Janssen over de jeugdkampioenschappen, waaraan naast een aantal andere jeugdspelers van onze club ook zijn dochter en zoon meededen:

Verslag van de afdelingskampioenschappen jeugd Holland Noord 18-1-2020 te beverwijk.

Na een suboptimale voorbereiding (dochter lisa was al een week grieperig en had de wekker een uur te vroeg gezet: om 7.00 uur). We hebben toen maar de extra tijd gebruikt om de warming-up en het gameplan door te nemen bij tempo-team.

De dag werd met de dubbels gestart.  Lisa Janssen en dubbelpartner Rijk  Marttin van HBC moesten in de hoogste jeugdcategorie beginnen tegen de gedoodverfde favorieten Anuar Behari en Vincent Suiker . Ondanks het grote ratingsverschil konden ze het tot de vijfde game bijbenen en toen werden ze verdiend verslagen. Vincent en Anuar hebben de daaropvolgende tegenstanders niet zo  ver meer laten komen en zijn verdiend eerste geworden van deze meerkamp .

Vervolgens moest dochterlief in de singles starten in de op een na hoogste jeugdcategorie en de jongens Jayno, Jamil, Vincent, Anuar en Joeri speelden allemaal in de hoogste categorie verdeeld over twee meerkampen. Vervolgens moesten Vincent en Anuar het tegen elkaar opnemen en Rijk en Jamil, beide partijen werden neergezet in 5 games. Uiteindelijk is het ook in de finale een spannende vijfsetter geworden tussen Vincent en Rijk, waarna Rijk er als winnaar uit is gekomen.

Vervolgens werd er bij de jongens nog gestreden voor de derde plek in de hoogste categorie tussen Jamil en Anuar. Jamil heeft zijn best gedaan, maar moest uiteindelijk toch zijn derde plek op het podium opgeven voor Anuar.

Vincent moest zijn meerdere erkennen tegen een solide spelende Rijk van HBC in een spannende  vijfsetter en moest hierdoor genoegen nemen met een tweede plaats op het podium.

Dochterlief begon slecht met twee verliespartijen (na al vier dubbels verloren te hebben). Daarna na wat ouderwetse aanmoedigingen en de mededeling dat papa niet voor niks zo te vroeg op was gestaan, begon het te lopen en won ze daarna 5 partijen op rij en speelde ze de sterren van de hemel. Echter, in de halve finale moest ze tegen een 1 klasser waar zoon Mark in de competitie al een zware partij aan het gehad.

Ondanks hoesten en proesten hield ze het hoofd koel en voerde ze het solide gameplan gedecideerd uit. Toen stond ze onverwacht in de finale tegen haar allereerste tegenstander van de 7-meerkamp van wie ze met 3-0 kansloos had verloren.

Na 5 minuten rust tussen de halve en finale begon ze met de opdracht dat ze in ieder geval in de hoogste jeugdcategorie openend ten onder zou gaan en niet schuivend.

Na weer wat ouderwetse aanmoedigingen kreeg ze vleugels en won zij met zeer aanvallend spel de finale  met 3-0.

Door het resultaat van Vincent, Anuar en Lisa kregen we ook nog de nieuw ingestelde wisseltrofee voor de succesvolste jeugdvereniging mee naar huis .

Een trotse vader.

2 gedachten over “Een trotse vader over de afdelingskampioenschappen

Gesloten voor reacties.