Dubbelen, een verslagje

Zaterdagochtend de 11e stroomde een groot aantal met batjes gewapende leden binnen: 11.00 uur bleek haalbaar. Veel selectiespelers, veel recreanten en gelukkig ook jeugd. Jullie deden het goed, mannen. De traditie bij het dubbelen was tot nu toe om in een soort omgekeerd ritssluitingssysteem de koppels samen te stellen. De allersterkste met de beginnende beginner, de op 1 na sterkste met de beginner, enz. Vorig jaar hebben we dat model enigszins aangepast door eerst twee groepen in sterkte te maken. De roep om het zelf dubbels te mogen samenstellen bleef. En Marleen zou Marleen niet zijn, als ze daar geen gehoor aan zou geven. En bovendien de evenementencommissie bepaalt.

Er werden interessante dubbels gevormd. Wat dacht je van Ilias met Marcel Frijhoff? En John Uyleman rende heen en weer tussen groep 1 en de recreantengroep. Hij maakte twee dubbels. Probeerde bij de recreanten om met links te spelen, maar merkte al gauw, dat hij dan vakkundig werd weggeslagen. Hij vergat even, dat ze door Marleen getraind worden.
Uiteindelijk stond John U. in de hoofdfinale met Paul H. tegen Chris en Marcel H. (Geen familie van Paul H.) Marcel ondervond de waarde van een goede coach. Hij speelde de sterren van de hemel en kon goed omgaan met hun winst. Het gewonnen koffiezetapparaat gaf hij graag cadeau aan een medelid. Hij had er al een. Kim en Wei bleken overigens ook en sterk dubbel. Winnaars van de regiofinale, zal ik maar zeggen. De foto met de beker is een foto voor hun kampioenschap in de vierde klasse. We doen niet aan bekers bij dit toernooi.
Dat Kim ondertussen een van onze stijgende sterren is, bleek ook bij het rondje tafel. Daar stond hij tegenover John U. en ging uitsluitend door pech ten onder met 5-3. Afijn, Kim was wel overgebleven van ongeveer 30 spelers. Wiresh gedroeg zich volstrekt tegen de regels door harde ballen te gaan slaan. Wat is het toch, dat er altijd wel iemand uit de pas loopt. Wel een groot genoegen om iets terug te kunnen doen. Wiresh, neem wat te drinken van me.
John ontving voor zijn overwinning het gedichtenbundeltje van Jos Zuijderwijk, Knarsgenot.

Overigens, het was ook deze keer weer erg knars om nu 5 jaar na het onverwacht overlijden van Jos hem weer volledig in gedachten te hebben. Hoe hij in de deur van het oude gebouw de langskomende Jan Snep naar binnen praatte, hoe hij hij als geen ander Johhhh kon zeggen, als je met hem dubbelde en een onhaalbare bal (vond je zelf) miste, hoe hij altijd klaar stond om voor de club iets te doen, initiatieven nam voor de zondagmiddag, tja, en het eerste punt gaf hij natuurlijk ook gewoon weg. Ja, ja. Dan kende je hem nog niet. Leden die hem wel goed kennen, hebben allemaal wel een anekdote te vertellen met als slotzin: “Dat was echt Jos”.
Grote algemene kennis, adviseur van het gemeentelijk archief, bekend in de amateur-dichters-wereld, een warm mens en altijd aanspreekbaar, als hij de bocht te ruim nam. Onze ex-voorzitter Ton Rutte, die met zijn vrouw, bijna de hele dag aanwezig was, sprak indertijd prachtig op de begrafenis van Jos. Hij zei onder andere. “Ik denk, dat Jos nu in de tafeltennishemel al bezig is om wedstrijden en toernooien te organiseren.” Het was ons en hem niet gegeven om samen langer op Tempo-Team te genieten. Fijn, dat we hem in ere houden.

Nog wat losse opmerkingen:

Julia (nieuw lid), genietend van de voortreffelijke soep waarmee Herman (een andere Herman; Herman van H. moest heel nodig naar Tenerife) ons verraste: “Ik ga hier nooit meer weg.”

Anja en Cees. Moet je als verliezers in de volgende ronde tegen Florian/Leen en Wei/Kim. Ja, dan ben je echt verloren. Goed de finale geteld Anja. En gelukkig weer op de been.

Joeri oefende bij het dubbelen de pannekoekslag. De slag waar ondergetekende bekend om is. Vraag maar aan Boke. Joeri kan het ook al aardig.

Een competitie van ouder met kind zit er ondertussen ook in: Leen-Florian, Marcel N.-Joel. Rinie-Mike. Wie nog meer? Annemarie wat dacht je ervan met Laurens. Ja, je stond nu te knallen met Joeri in de hoogste groep. Kon je zien hoe goed je bent. Verlies in de vijfde klasse is een van de wereldwonderen, die niet beschermd dienen te worden.

Ferrie-Nathalie (beide: bar en achter de schermen), Herman (soep), Marleen (organisatie), Marcel N.(inkoop), Leen (40 prijzen; 20 dubbelprijzen) Jan S. (koffiezetmachines), Marcel N. (regelen van de kampioensbekers en het uitdelen),uh…. ben ik jou vergeten te noemen? Sorry. natuurlijk zijn we jou ook dankbaar. Een reactie is dan natuurlijk welkom. Heb je gezien hoe goed ik …. Of, heb je gemerkt hoe onopvallend ik…. Of heb je gezien hoe mooi die en die… (laatste het beste?)

Afgelopen zaterdag was het dubbeltoernooi van US (inschrijven kost € 30.- per dubbel). Nadat ik vriendelijk op mijn kop had gekregen, omdat die ochtend er nog van alles stond, dat achter was gebleven van de vrijdagavond: glazen op de tafels, nog zelfs met bier erin, ed. kon ik gaan spelen met zoon Florian. Terzijde: René had de bar gedaan en alles netjes opgeruimd. De muizen zijn gevangen. Dus wie?
Afijn, het was aardig gebracht en ik heb heerlijk gespeeld met Florian. We hadden natuurlijk ook al op ons eigen toernooi geoefend. Dat we nu in de halve finale nipt, in vieren, moesten buigen voor Bas (terugkomende 2e klasser) en Sylvia (1e klasser) liet ons toch met een goed gevoel achter. Overigens, het Surinaamse eten dat US regelt, is wel het overnemen waard voor een keer bij een te betalen toernooi van ons.
John en Joeri kwamen tot de halve finale van de A-groep en Emiliano speelde met ?????? Lastige naam nog: Pieter: sorry, hoor, heel moeilijke naam (Kaustav: spreek Koestuf of zo) de finale in de B-groep. In een spannende strijd lieten ze als goede gasten de eer aan US.
We waren met onze drie Tempo-Team-dubbels dus zichtbaar en positief aanwezig.

Het is absoluut een toernooi, dat je volgend jaar in de gaten moet houden. Goede sfeer, pittig niveau en gewoon een thuiswedstrijd.

Nog veel aan de orde zijnde: wie wil coördinatie voor het schoonhouden van de zaal op zich nemen voor een jaar, wie wil een jaartje tuinieren op ons eigen stuk (naast de oprit naar achteren),
wie wil ook eens een bardienst doen (recreanten!!!), wie wil eens extra schoonmaken (nu is er alleen wekelijks op de woensdagochtend. Dat gebeurt heel goed, maar is natuurlijk heel basaal).
Vrienden van ….bijdrage is zeer gewenst.  We zitten op hoge kosten.
En ja, hoera: deze week wordt de Ziggo-kabel aangelegd. 250 meter kabel en Henk P. kan niet genoeg bedankt worden voor het mogelijk maken daarvan. Kunnen we gaan streamen.
Sponsoring nadert een beslissing.

Uh, succes en vooral veel plezier met de nieuwe competitie. Team 11 speelt vanavond al.

Leen