De jeugd, weer actief in het land

 

Van vader Rajender ontvingen we het onderstaande verslag van de halve finale Nederlandse JeugdKampioenschappen. Landelijk worden we, naast onze vele landelijke teams,  ook  steeds zichtbaarder door actieve deelname aan toernooien. De jeugd gooit daarin hoge ogen en zorgt vaak voor spannende wedstrijden.

  Familie Behari vertegenwoordigt Tempo-Team in NJM finale

Anuar zat samen met Roald van der Meijden en Mats Waersegers in de poule. Zij waren toch wel de concurrenten voor de 1e plaats.

Dat bleek ook, nadat Anuarj de eerste 3 wedstrijden had gewonnen, ging het tegen Roald toch niet zo makkelijk als gedacht. Eerste set ging verloren met 9-11, daarna herpakte hij zich met 11-5, de 3e  set waarin hij verzuimde setpoints te verzilveren won hij uiteindelijk met 14-12 en de 4e set won hij ruim met 11-5.

Mats verloor van Roald, waardoor Anuar moest winnen van Mats om niet in een 3 luik te belanden voor de eerste plaats. Anuar begon goed aan de 1e set, maar verzilverde zijn setpoints niet, waardoor Mats met 13-15 de set naar zich toe trok. De 2e set liep hetzelfde, Anuar kreeg weer setpoints die hij niet afmaakte, maar uiteindelijk won hij die wel met 15-13. De 3e set ging met 11-9 naar Anuar en de 4e set was weer erg spannend. Anuar had nu op 8-10 2 setpoints tegen die werkte hij weg en hij won met 14-12.

Anuar werd 1e in poule en is door naar de finaleronde.

Voor Adesh was het doel om 2 wedstrijden te winnen zodat hij 4e in de poule zou worden. Van deze jongens had hij ook al gewonnen bij de JRLT van Soest. Dus dat zou goed moeten komen.

Verder hadden we de coaches Mahinder en Wiresh Behari ingeschakeld voor een goed verloop.

Adesh begon slecht aan de poulefase hij verloor zijn 1e  wedstrijd tegen Tim van der Meijden met 3-0.  Hierna moest hij tegen Ruben van der Neut met die hij met 3-0 overwon ( Dit was 1 van wedstrijden die hij moest winnen), dus hij was op koers. De 3e wedstrijd was tegen Milan Verweel (speler die hij elke keer tegenkomt in competitie en toernooien). Adesh won de wedstrijd in 5 sets. Hij had dus al 2 wedstrijden gewonnen, maar deze was een bonus, want hij moest van Melle Maathuis winnen om door te gaan. Ades begon goed aan de 1e hij won de set met 12-10. De 2e en 3e set waren voor Melle met 8-11 en 12-14. Nu moest Adesh alles winnen en de ouders konden de spanning bijna niet meer aan. Hij won de 4e set met 11-9 en de 5e set ging t/m 4-4 gelijk op en daarna schakelde Adesh een tandje bij en won hij de game met 11-5. Adesh’ laatste wedstrijd ging verloren tegen de absolute nr 1. Madhav Anoop met 3-1. Uiteindelijk is Adesh door, de plaats in de poule werd beslist door een 3 luik waardoor hij op de 4 plaats belandde.

Bedankt Mahinder en Wiresh.   (Mooie bijdrage aan een familiefeestje, begrijp ik. Leen)

Uiteraard werden er vanuit het donker verrassende ballen geslagen.

 

Hierboven werd het toernooi van Soest genoemd. Daar deden we dus ook ruimschoots aan mee in januari. Voor de nieuwsgierigen onder ons en degenen, die de jeugd sowieso graag volgen:

Op het Open Soest werd Nazar kampioen in de 5e klasse, Camiel werd 2e in de 4e klasse en Lunga werd 2e in de 3e klasse.   (Dank je nog voor doorgeven resultaten en de feestelijke foto, Eric.)

En wie niet in de prijzen viel, had natuurlijk ook weer een nieuwe, waardevolle ervaring opgedaan.

 

2 gedachten over “De jeugd, weer actief in het land

  1. Even een vervolg op dit mooie verslag van de familie behari
    Mikeals 2e en nynke als 1e ook allebei door naar de finale (coach mike, broer riny) coach nynke nathalie

  2. Anuar, Adesh, Mike en Nynke super gedaan. Alle coaches fantastisch dat jullie geholpen hebben.

Gesloten voor reacties.