De jeugd was weer actief en had op zondag succes

Op zaterdag 12 november togen 4 leden van jeugdteam Tempo Team 3 naar Tilburg om mee te doen met het Jeugranglijst toernooi. “Het grootste toernooi van Nederland”, riep de omroeper en toernooileider trots, want niet alleen zaterdag, ook zondag zou er op de 52 geplaatste tafels strijd geleverd gaan worden.
Camiel Jongejeugd deed mee bij O19, Jacob Gransjean bij O17, Lunga Mntambo bij O15 en Fillippe van den Heuvel bij O13.
Wat dit soort toernooi zo leuk maakt is dat iedereen veel partijen kan spelen en spelers tegenkomt die je of al vaker als tegenstander hebt gehad, of vanuit een ander deel van Nederland voor het eerst treft.

Camiel en Jacob hadden het moeilijk in hun beider poules. Ondanks goed spel konden ze geen van de andere spelers verslaan. Jacob gaat zich graag verder bekwamen in het verdedigingsspel en weet waar verbeterpunten liggen om zijn tegenspelers te kunnen ontregelen. Camiel kwam spelers tegen die bijvoorbeeld in de Hoofdklasse bij de senioren al eens meespeelden en moest zich toeleggen op verdedigen en weerstand bieden aan het aanvallende initiatief van de anderen. Zo wist hij toch wist het enkelen moeilijk te maken.

Lunga was goed op dreef en had voor de voorlaatste wedstrijd drie wedstrijden gewonnen en er een verloren. De laatste moest hij winnen om kans te maken op de kwartfinale. Hij verloor, naar later bleek, van de uiteindelijke winnaar van het O15 toernooi.

Filippe ging goed van start en won gemakkelijk zijn eerste drie wedstrijden. De laatste twee eindigden met een benauwde overwinning met 12-10 in de 5e game, waarmee hij 1e werd in zijn poule. De kwartfinale was bereikt, maar daar keerde het geluk zich tegen hem en verloor hij met 14-12 in de 5e game.

Een geslaagd toernooi voor de organisatoren, maar ons team ging met gemengde gevoelens terug naar huis.
Eric

Op zondag deden Adesh, Anuar, Mike, Joël en Vincent mee. Mike van der Hoek is de grote overwinnaar geworden: eerste plaats bij JO15A! Super goed van je, Mike. De andere jongens hebben hard gestreden in hun verschillende leeftijdsklassen, maar zijn helaas buiten de prijzen gevallen.
Mariëtte.

Zo’n toernooi is natuurlijk een prachtige kans om verder te groeien in tactiek, vaardigheid en mentale weerbaarheid. Iedereen die zich heeft ingespannen om de jeugdleden mee te kunnen laten doen aan dit weekend, van harte bedankt.

Namens het bestuur, Leen

En dan hebben we de foto’s nog…

1 gedachte over “De jeugd was weer actief en had op zondag succes