De jeugd Nederlands KAMPIOEN. WAUW.

Kampioen

Dit jaar stonden de teams van Tempo-Team en Shot (Soest) in de finale van de hoogste jeugdklasse van Nederland, de Kampioensgroep. In de poulefase verloor Tempo-Team slechts één wedstrijd en eindigde daardoor op de eerste plaats. De jongens van Shot eindigden in die poule als 3e. Tempo-Team werd daarom vooraf als licht favoriet bestempeld.

Anuar Behari in actie tegen Jip Weijers (Shot). Foto Rob de Ruiter.

Aan de start verscheen voor Tempo-Team Vincent Suiker, die het opnam tegen Mats Waersegers. Vanaf de eerste bal gingen de jongens er vol voor waardoor er een zinderende strijd ontstond. Met 13-11, 8-11, 13-15, 11-4 en 12-10 was het Mats die het eerste punt voor Shot binnenhaalde. Jurre de Bree voegde daar al snel het tweede punt aan toe door met 3-1 van Mark Janssen te winnen. In de derde wedstrijd leek Tempo-Team het eerste punt te pakken door de 2-0 voorsprong in games van Anuar Behari op Jip Weijers. Maar Jip vocht zich helemaal terug en schreef de wedstrijd alsnog op zijn naam.

Ook in het dubbelspel bracht de 5e game pas de beslissing. Met 11-9 wisten Mark Janssen en Anuar Behari het eerste fel begeerde punt voor Tempo-Team te pakken. Vanaf dat moment kantelde de hele wedstrijd en wonnen de Amsterdammers vier wedstrijden op rij. Op 5-3 in het voordeel van Tempo-Team wist Shotter Mats Waersegers de spanning erin te houden door Anuar Behari met 3-2 te verslaan. Uiteindelijk werd de laatste wedstrijd ook door Shot gewonnen en daarmee eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Indien een finalewedstrijd eindigt in een gelijkspel worden de games geteld en op basis daarvan mag Tempo-Team uit Amsterdam zich landskampioen jeugd 2022/2023 noemen.

Winnaars Tempo-Team (Amsterdam)                                                en                Verliezers SHOT (Soest)

10 gedachten over “De jeugd Nederlands KAMPIOEN. WAUW.

 1. Leen zoals altijd een mooie samenvatting van een thriller gistermiddag, zoals een kampioenswedstrijd hoort te zijn. Nogmaals gefeliciteerd mannen , een eer om er bij geweest te zijn !!

 2. Super mooi resultaat! Gefeliciteerd team, coach, trainer en familie.
  Wanneer moeten we naar het Leidseplein voor het bordes van Stadsschouwburg?

 3. bravo tempo team,ouderwets succesfull…………….
  groeten bob woudstra oud lid.ik kom nog een keer langs op maandag ochtend.

  1. Trots op jullie guys
   Jammer dat ik er niet bij was
   Ik sta net als bike volgende week op het leidse plein hoor

 4. Wat een prachtig resultaat, spelers, coaches en supporters gefeliciteerd en bedankt voor deze spannende middag tafeltennis.

 5. Van harte gefeliciteerd toppers!
  Een hele mooie teamprestatie en wat gaat
  Tempo Team een mooie toekomst tegemoet…..
  Ik had er graag bijgeweest!!!!
  ???????

 6. Wat een topprestatie, Hard voor getraind en verdiend gewonnen. fijn om zulke toppers in de gelederen van Tempo Team te hebben.

Gesloten voor reacties.