Algemene Verordening Gegevensbescherming

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (“AVG”) wordt met ingang van 25 mei a.s. van kracht. Je hebt waarschijnlijk al een paar e-mails hierover gekregen van andere bedrijven. Deze nieuwe regelgeving is een positieve stap in de richting van betere gegevensprivacy voor mensen over de hele wereld.

Ook onze vereniging maakt gebruik van de mailadressen van haar leden voor het verzenden van meldingen van nieuwe berichten op onze website. Veel van onze leden zijn in het verleden zonder specifieke toestemming abonnee gemaakt op nieuwe websiteberichten. Om privacyproblemen te voorkomen vragen we bij deze toestemming om je huidige mailadres hiervoor te mogen blijven gebruiken. Ga je hiermee akkoord dan hoef je verder niets te doen. Geef je geen toestemming dan kan je via de website je abonnement op nieuwe berichten stopzetten en wordt je mailadres uit de verzendlijst vewijderd.

Ook de NTTB is in het bezit van je gegevens. Voor meer informatie hierover kan je HIER terecht.

3 gedachten over “Algemene Verordening Gegevensbescherming

  1. Elk lid moet volgens de nieuwe privacy regels toestemming geven om zijn persoonlijke gegevens te gebruiken. Een e-mailadres is een onderdeel van zijn gegevens.

  2. Misschien is het ook wel handig om op het aanmeldingsformulier toestemming te vragen om de persoonlijke gegevens te mogen gebruiken voor alle vormen van communicatie binnen de vereniging.

Gesloten voor reacties.