Afdelingskampioenschappen jeugd Holland-Noord 2019

Wij kwamen met een groep van zeven spelers aan in Beverwijk, waar de kampioenschappen gespeeld werden.
Het toernooi begon met de dubbel.
In de B categorie speelden Jayno met Mike in een vierkamp. Ze wonnen 2 van de 3 wedstrijden en eindigden op een 2e plaats.
In de A categorie waren 5 teams ingeschreven. Anuar en Jamil wonnen als koppel 1 wedstrijd. Vince en Micha Tol ( Vince speelt dit seizoen
bij Tempo-Team en Micha bij Victory 55) wonnen 3 van de 4 wedstrijden en werden 2e.
Joeri en Joël waren als 1e geplaatst , zij wonnen alle wedstrijden en werden daardoor Noord Hollands kampioen dubbel 2019.
Om 12.30u begonnen de enkels. In de enkel C klasse moest Jayno aantreden. Hij stond als 3e/4e geplaatst .
In de poulefase won hij 3 van de 4 partijen en werd 1e in de poule. De kwartfinale en halve finale won hij in 3 games.
De finale moest hij tegen de nummer 2 geplaatste Michiel Erkamp van Ping Pong Alkmaar ( club van Mark Smith) .
Het werd een kraker, de 1e en 2e game gingen met 11-8 en 11-9 naar Michiel, maar daarna schakelde Jayno naar de hoogste versnelling en won met 11-2, 11-6 en 11-6 de overige games.
Hij is nu Noord Hollands kampioen klasse C.
Jamil won 3 van de 5 partijen in de poule, goed voor een 3e plaats, net niet door naar de kwartfinale.

Mike was als 19e/21e geplaatst, hij speelde als een tijger en won vier van de vijf partijen in de poule, waaronder van de als vierde geplaatste Milan van der Laan.
Hij werd tweede in de poule, wat een kwartfinale plek opleverde. In deze wedstrijd moest hij het opnemen tegen de bijna twee meter lange Sebastiaan Bosklopper.
In deze spannende wedstrijd kreeg Mike in de vierde game drie matchpoints, maar wist deze helaas niet te verzilveren en verloor de game met 17-15.
In de vijfde beslissende game lukte het niet meer om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Prima resultaat in deze klasse.

In de A-klasse waren Vince, Laurens, Joeri, Anuar en Joël van de partij.
Laurens won met afwisselend spel (soms geniaal) een van zijn vijf partijen. Anuar won van Laurens en van Vince, maar verloor van de als tweede geplaatste 10-jarige talent Ivan Kahn (ja, zoon van …). Daarna moest hij ook nog tegen de als derde geplaatste Xijin Zheng, deze verloor hij net aan in vijf games.
Vince zorgde voor de grootste verrassing van de dag, hij won in vijf games van Ivan Kahn. Jammer genoeg verloor hij van Xijin en werd derde in de poule.
In de andere poule zaten Joeri en Joël. Joeri won een van de vijf partijen in de poule. Joël won al zijn partijen in de poule.
In de halve finale moest Joël het opnemen tegen Xijin van TTV Amsterdam (getraind door Yana Timina). Joël won in drie games.
De finale speelde Joël tegen Ivan Kahn. Joël won deze spannende wedstrijd in vier games en mag zich nu kampioen 2019 van Holland-Noord noemen.
Het was een mooie dag, met dank voor de support van ouders en vrienden.

Verslag Marcel Nabarro

4 gedachten over “Afdelingskampioenschappen jeugd Holland-Noord 2019

  1. Hoewel ik er graag bij had kunnen zijn, vergoedt je uitvoerige verslag veel, Marcel. Iedereen van harte met deze start van het nieuwe jaar.

Gesloten voor reacties.