Succes op NK Jeugd B

Op zaterdag 28 april waren de Nederlandse Jeugdkampioenschappen Jeugd B in Nijmegen.
Hier kwamen Mike van der Hoek bij de welpen, Joël Nabarro kadetten, Bart den Boef junioren en Tom Hoogervorst junioren uit.

Mike van der Hoek zat in een zware poule met top favoriet Kenji van Enckevort die al 3e klasse speelt.
Mike won 3 van zijn 5 partijen, een prima resultaat voor een 3e plaats in de poule, maar er gingen er maar 2 door naar de achtste finale.

Joël kwam uit bij de kadetten. Hij won al zijn partijen in de poulefase, waardoor hij met een bye in de volgende ronde pas in de kwartfinale uitkwam tegen Oliver Beemer. Dit werd een spektakel, waarin Joël in de 5e game met 11-9 won. Halve finale tegen Aron Sanders, geen onbekende van Joël (zij trainen soms samen) .
Dit was een ontzettende spannende wedstrijd met hele mooie rally’s van beide kanten. Joël won weer in de 5e game met 11-9.
De finale moest hij tegen Daan Sanders spelen, tweeling broer van Aron, dus werk aan de winkel.
Joël was gebrand om de titel binnen te slepen en maakte dit ook waar door met 3 games af te rekenen met Daan.
Dus NEDERLANDS KAMPIOEN B 2018 !!!

Bart moest in de 1e partij tegen Teun Nicolai, dit werd helaas een nederlaag in de 5e game.
De volgende partij herpakte Bart zich goed door een overwinning op Pieter Bakers die als 1e geplaatst was in zijn poule.
In de volgende 2 partijen zat het Bart niet mee en verloor hij deze jammer genoeg.

Tom Hoogervorst, ons nieuwe jeugdlid dat volgend seizoen bij Bart en Joël in het Landelijk-A team gaat spelen, ging in de poulefase als een speer.
Hij won 4 van de 5 partijen en ging overtuigend door naar de volgende ronde.
Hier moest hij spelen tegen Victor Gallery des Granges , een speler van formaat.
Tom won de 1e game , de 2e game verloor hij nipt met 13-11, daarna raakte Victor alles en won de wedstrijd.

Al met al een heel mooi resultaat van al onze Tempo-Team kinderen , waar we trots op mogen zijn.

Hoog niveau op NJK A

Op zondag 29 april speelde de jeugd met een A-licentie.
Hierin kwamen Tanya Misconi bij de meisjes pupillen, Joeri Philip jongens pupillen, Anuar Behari jongens pupillen en Joël Nabarro jongens kadetten uit, Joël mocht meedoen door zijn 1e plaats de dag ervoor.

Joeri Philip zat in een poule van 3.
De 1e partij speelde hij tegen Ruben Verhaeren.
Joeri was er helaas nog niet helemaal bij met zijn concentratie en voordat hij het wist was de wedstrijd voorbij.
Hierna moest hij tegen 1 van de favorieten Yakub Yildizlar, deze partij ging ook jammerlijk verloren.
In de dubbel speelde Joeri samen met Deen Rombouts, dit ging een stuk beter.
In de 1e ronde speelden ze tegen Julius en Björn. Ze speelden erg sterk en wonnen in vier games.
De halve finale moesten ze tegen de grote favorieten Gabrielius Camara (meervoudig Nederlands kampioen en speelt al eredivisie senioren)
samen met Yakub. Joeri en Deen deden het fantastisch, zij maakten het ze echt moeilijk, maar wisten niet te winnen van de uiteindelijke winnaars.

Anuar Behari zat in een poule van vier.
Hij was als 3e geplaatst in zijn poule. De 1e partij begon hij tegen de hoogst geplaatste in de poule, Luuk Houtgast, de 1e game verloor hij ruim, maar daarna speelde de taaie Anuar erg goed en moest Luuk alles op alles zetten om de partij winnend af te sluiten Dit deed hij door de 2e met 11-9 en de 3e met 13-11 naar zich toe te trekken.
De 2e partij speelde hij tegen Stijn en verloor in 3 games.
Anuar is een bijter en knokte zich in de laatste partij tegen Chris Verwoert met 11-9 in de 5e game naar een verdiende overwinning.
In de dubbel speelde hij met Ruben, helaas verloren zij in de 1e ronde.

Joël Nabarro speelde in een poule van vier.
De 1e partij moest hij tegen Jim Hendrix en won in een goede partij in 3 games.
Hierna speelde hij tegen Merlijn Brands, een jongen met heel veel balgevoel. Joël won de 1e game nipt, maar moest daarna in Merlijn zijn meerdere erkennen.
De laatste partij tegen Kas van Oost (1e divisie senioren) verloor hij in 3 games, maar hij gaf wel goed partij tegen de uiteindelijke winnaar.

Tanya Misconi speelde bij de meisjes pupillen .
Ze zat in een poule van drie. Haar 1e partij tegen Amber Vink won ze in 3 sets.
De 2e partij tegen Dido Giesen ook in 3 games. In de kwartfinale moest ze tegen Vera Kastelein. Ze verloor de 1e game , maar trapte daarna op het gaspedaal en won de volgende 3 games met 11-6, 11-3 en 11-3.
Halve finale tegen Anya Cao. De 1e game ging nipt verloren met 12-10, maar net als de vorige partij sloeg Tanya genadeloos toe en won de overige games erna.
Finale tegen haar vriendin en dubbelpartner Anouk van der Boom. Dit is altijd een zinderende strijd tussen 2 talentvolle meisjes.
Het werd een superspannende finale waarin Anouk de 1e en 2e game won, maar toen kwam de vechtlust van Tanya boven en kwam ze fantastisch terug door de 2 games erna te winnen. Dus werd het in de 5e game beslist. Helaas was het Anouk die dit keer de langste adem had.
Nummer 2 van NEDERLAND in de hoogste klasse is een grote prestatie op zich!
In de dubbel speelde Tanya met Anouk samen en hier wonnen zij overtuigend de titel als beste dubben van Nederland.

Het waren twee heel gezellige dagen, waarin we heel goed tafeltennis hebben gezien van onze jeugdspelers .