Au, au, grom, au. En ja, de barvoorraad.

Dag Allemaal,

Daar zaten we dan gisteravond als bestuur, zoomend met elkaar. We waren er klaar voor, klaar om Coronaproof te starten. Maar grom, au, wat ons tafeltennis betreft: veel mensen werden gisteren weer een (beetje) blij gemaakt, maar de binnensporten krijgen het zwaar te verduren. Tot 1 september dicht en dat dan ook nog onder de voorwaarde, dat het hele “beheersingstraject” goed verloopt. Het spreekt voor zich, dat de NTTB en ook andere zaalsportbonden (badminton moet toch ook kunnen) voor eerdere opening zullen pleiten. Vooralsnog moeten we het er mee doen: Au, au, au.  Het eerste appje, dat ik gisteravond na de tv-uitzending ontving was: “Ik kan wel janken…..september!”

Ondertussen is er natuurlijk nu nog veel onduidelijk. Gaat de competitie in september dan weer van start? Na een half jaar! niet hebben kunnen trainen en spelen!! Kortom, op welke wijze gaat het tafeltennissen, dan weer starten?
Lichtpuntje: dat de horeca, onze bar, dan ook weer open kan, is natuurlijk blij makend. Het zo lang wegvallen van deze gezelligheid, gepaard aan het wegvallen van deze inkomsten (omzet dit jaar € 15.000.- lager dan vorig jaar) trekt, naast het ook al wegvallen van veel sponsoring, een zware wissel op onze financiën.
Ook vandaar de herhaling van onze oproep, Herman spreekt van aanmaning -zou ik inderdaad graag doen-, om vooral door te gaan met bestellen om onze barvoorraad omlaag te brengen en ons krimpende saldo omhoog. Hoewel we op de meeste producten nu nog een redelijk ruime “tenminste houdbaar tot” hebben, is het toch van belang om de voorraad zo veel mogelijk terug te brengen.

Dus Help je club: BESTEL!
Ga naar DEZE pagina om te bestellen.
De prijzen zijn aangepast en mocht je niet kunnen komen afhalen op de aangeboden tijdstippen, neem dan contact op. Dan regelen we iets. Marcel staat voor je klaar, zoals je allemaal weet: MAIL

We kregen overigens een mooie donatie van een lid, die antwoordde toen ik hem bedankte: “Het is gewoon het geld, dat ik uitgespaard heb nu de bar dicht is.” Het is het soort inzicht, waar het bestuur, de club dus, dol op is.

Hopelijk hebben vele van jullie een grote keukentafel. Je kunt daar dan toch nog op spelen (Zie hieronder hoe Bettine dat doet) en je kunt er daarna je bestelling op uitstallen met het gevoel wat ga ik nu eens lekker drinken met een Tempo-Teamgevoel: Fuzi, chocomelletje, cola’tje, goed moment voor een Leffe? Stroopwafeltje erbij of een vlammetje?

Een overigens dus niet zo blije groet van jullie bestuur, Au, grom, au.

Leen

8 gedachten over “Au, au, grom, au. En ja, de barvoorraad.

 1. het is echt heel jammer. vinden jullie dat partijen die hierover hebben besloten wel goed genoeg hebben gekeken hoe tafeltennis wel mogelijk is de maken? er staat nota bene een tafel tussen de spelers. dat is toch 1,5 m proof?

 2. Waarom delen we onze groepen niet? De ene helft speelt de ene week, de andere helft de week erop. Dan zouden we elke twee weken aan de beurt zijn. Tafels kunnen daardoor verder uit elkaar. Geen dubbel. Mensen komen door de ene deur naar binnen, gaan er door de andere uit. We houden ons precies aan het uur. Komen niet eerder, gaan niet later weg. Met de afspraak dat iedereen zich strikt aan deze regels houdt. We kunnen zelfs nog met mondkapjes spelen! ?

 3. Teleurstellingen in het leven komen uit verwachtingen die we hebben…
  Kim pakte dit aan om een TT toernooi in zijn tuin te houden(al weer twee weken geleden) ??.

 4. Ik wil het bestuur,de bond en al haar leden ook wel uitdagen om met een plan te komen deze Covid regels te doorbreken. TT is bij uitstek een zaalsport die kan
  laten zien dat de 1,5 norm makkelijk haalbaar is!

 5. Dag Huib. Dat plan hebben we als bestuur inderdaad liggen. Aanmeldpunt klaar, schoonmaakdiekjes, etc. Bestuur vindt het onbegrijpelijk dat tafeltennis niet al mag: inderdaad geschikt om te voldoen aan de 1,5m. Ilse, we mogen niet. Hoe goed we het ook zouden doen.

 6. Het balletje wordt wel de steeds door beide spelers aangeraakt. En ik denk dat het voor de regering ook veel makkelijker is om alle binnensporten over een kam te scheren. Ikzelf durf best te spelen. Gewoon niet dubbelen en niet zoenen!

 7. Er komt mss toch een versoepeling heb ik gehoord.sportclubs hebben protest aangetekend bij regering
  Ze gaan het bekijken

 8. ‘Naar aanleiding van de persconferentie gisterenavond is er vanochtend veel contact met onze brancheorganisatie NL Actief.

  De voorzitter (Ronald Wouters) heeft ons gemeld dat het protocol om verantwoord de sportscholen te heropenen als eerste bij het Ministerie van Volksgezondheid is goedkeurd enige weken geleden.

  Door een fout binnen de overheid is dit nooit gemeld aan het OMT en het team van premier Rutte. Om deze reden heeft Ronald Wouters namens de hele fitnesssector een kort geding aangespannen tegen de Overheid.

  Omdat de premier dacht dat de sportscholen geen voorbereidingen hadden getroffen voor heropening van sportscholen hebben ze gezegd dat we pas 1 september open kunnen.

  Nu deze fout naar boven is komen drijven, heeft Ronald Wouters namens de hele fitness sector a.s. dinsdag een afspraak met Minister van Rijn (medische zorg en Sport) om de sportscholen toch eerder te laten openen.

  Dit is goed nieuws. Vanavond zal er veel aandacht voor dit onderwerp zijn in verschillende televisieprogramma’s zoals Hart van Nederland en Op.1.’

  Bron: Gino Goossens, Resilience Perfomance Training Center

Gesloten voor reacties.