Geen herfstvakantie: zaterdag weer wedstrijden

Als competitiespeler heb je natuurlijk het idee dat er deze week geen wedstrijden zijn (ja, team 14, ik weet dat jullie maandag tegen MEO speelden, altijd een feestje, hè.)
MAAR, zaterdagochtend vanaf 11 uur speelt de jeugd thuis. Team 1 en 2, al onze teams dus.
En ‘s-middags vanaf 16.00 uur spelen ons eerste en ons tweede.
Als je dit bericht beschouwt als een aanmoediging om te komen aanmoedigen, dan heb ik niet voor niets aangemoedigd.
Volle zaal!!
Leen

Nieuwbouw update

Beste Tempo-Teamers

Eindelijk weer een berichtje over de voortgang van onze nieuwbouw. Er is de afgelopen maanden heel hard gewerkt, veel problemen zijn opgelost en het goede nieuws is dat onze ‘tafeltennistempel’ nu echt in een heel rap tempo wordt afgebouwd. Vaak zijn er wel 8 of 10 bouwers aan het werk, de muren staan, de vloeren zijn gestort het dak is dicht en de installateurs (lucht, warmte, electra) zijn ook begonnen.
p9120055
De LAC heeft hard gewerkt en heeft de keuken, bar en kantine (wordt veel mooier dan dat!) heel mooi ingericht (vooral veel dank aan Kin). De keukeninstallatie en meubels worden op dit moment ingekocht en je kunt je voorstellen hoeveel afstemming en knopen doorhakken dit betekent. Dus hulde aan de LAC!
We zijn dus heel tevreden, maar het is nog niet klaar en twee zaken blijven heel erg spannend.
p9260058
De eerste is de datum van oplevering. Gaat de bouwer het halen voor de kerst? Op dit moment is dat de planning maar we hebben inmiddels geleerd dat er elke dag nieuwe problemen in de bouw kunnen opduiken. We zijn nu in een fase beland dat we die ook elke dag samen met Jan, onze bouwcoördinator, de architect, LAC en het bestuur van de vereniging oplossen.

Het tweede spannende punt zijn de financiën. Gaan we het financieel redden? Het is te ingewikkeld om allemaal uit te leggen maar het draait in deze fase van de bouw heel veel om meer- en minderwerk. Zo bleek bijvoorbeeld dat Waternet op het laatste moment een ‘watermeterput’ eiste omdat er (verplicht) twee brandhaspels in het gebouw moeten zijn, dit om meer waterdruk vraagt en dan is een watermeterput nodig (bak onder de grond van 2 x 2 meter). Dit heeft niet alleen tot vertraging in de bouw geleid, maar betekent natuurlijk ook behoorlijke meerkosten.

Dus zoals gemeld op de laatste ALV zijn we op zoek naar aanvullende financiële middelen, daarvoor zijn we in gesprek met de RABO en informeren we ons breed over aanvullende financieringsmogelijkheden.
Heel belangrijk hierbij zijn natuurlijk de ledenobligaties. Er zijn inmiddels meer dan 150 obligaties verkocht en ik vind het fantastisch dat er leden zijn die een straatje of zelfs een dubbel straatje kopen!
We gaan door met de actie tot in december. Echt je helpt jouw cluppie enorm als je één of een aantal ledenobligaties aanschaft. We hopen ook dat US haar betrokkenheid bij Tempo-Team omzet in een behoorlijk aantal ledenobligaties.
Als we de 200 halen dan zijn we 50.000,- euro minder afhankelijk van externe financiering en dat scheelt!
p9260068p9290072
In december moeten we met z’n allen aan de bak want dan mogen we onze prachtige houten speelvloer gaan leggen. Allereerst moet er 6000 kg. beukenhout uit de vrachtauto naar binnen worden gesjouwd en daarna zijn er 5 man, vijf dagen bezig om een topvloer te leggen. Dat betekent dat we echt een grote ploeg vrijwilligers voor deze klus bij elkaar moeten brengen!

Maar wat zullen we straks, als de klus geklaard is, trots zijn als we in de mooiste tafeltennistempel van Nederland spelen!

Michel Vos
foto’s Marcel Frijhoff

Voor alle nieuwbouwfoto’s kijk HIER

Bekeren, het kan nog.

Beste Tempo-Team-mensen,
Als je de klemtoon in de titel goed legt, dan weet je dat het een herinnering is.
Mocht je je nog niet hebben aangemeld voor het spelen in de bekercompetitie: het kan nog. Lekker vier enkeltjes en twee dubbels op een avond. En dat vier keer of nog meer.
Als je je als team uiterlijk aanstaande dinsdag 11 oktober aanmeldt bij onze wedstrijdsecretaris Sander Jarigsma, dan kan Sander het nog in orde maken voor je team. Je speelt in de klasse, waarin je nu competitie speelt.
Echter:JE HOEFT GEEN COMPETITIE te spelen om mee te kunnen doen.
Het gaat om een team van minstens 2 spelers. Er wordt na de competitie gespeeld in december en januari Doe je het goed, dan kun je in februari en mei nog meer wedstrijden spelen. Tweede ronde.

Wat heel handig is, als je een auto met chauffeur in je team hebt. (Of achterop de motor bij Gerrie?), want we vragen vooral uitwedstrijden aan. Dit gezien het feit, dat beschikbaarheid van onze zaal begin januari nu nog onduidelijk is.

Kortom, je hebt je batje niet gekocht om het onder je bed te leggen, lijkt me.
Praat je je Engels, Portugees, Spaans, Frans, Chinees…sprekende mede-Tempo-Teamer even bij? Dank.
Groeten,
Leen

AANMELDEN BIJ:

Zaterdag 8 oktober: mooie wedstrijden.

Komende zaterdag, 8 oktober, speelt ons eerste van de jeugd tegen een medekoploper. Drie teams met 22 punten uit drie wedstrijden. De wedstrijd begint om 11.00 uur.
Vanaf 16.00 uur kunnen we genieten van ons 1e, 2e en 3e. Handhaven ons 1e en 2e hun eerste plaats, blijft ons 3e goed meedoen?
Aanmoediging, al dan niet met toeters, is meer dan welkom. Het zijn allemaal publiekspelers, he.

En dan nog iets: als je op onze site bij Leden info de standen van al onze teams bekijkt, dan kun je zien hoe goed veel teams het doen. De top wordt steeds breder!

Mijn eigen team 12 staat bescheiden onderaan, maar voor ons geldt gelukkig: plezier is succes. We hebben dus heel veel succes. Dat wens ik jullie ook allemaal toe, al dan niet winnend.
Leen

Training jeugd

Beste jeugdspelers (en ouders),
Vanaf aanstaande vrijdag 30 september wordt er getraind in twee groepen.

Speel je GEEN competitie: kom dan trainen van half vijf tot zes uur (16.30-18.00 uur).
Speel je WEL competitie: kom dan trainen van zes uur tot half acht (18.00-19.30 uur).

We zijn er heel blij mee dat jullie trainer John Scott en de mensen die hem komen helpen bij de training nu meer tijd voor jullie hebben. Dat helpt vast heel veel om nog beter te worden dan jullie al zijn. En als je net begint met tafeltennissen om jullie de basis van tafeltennis snel en goed te leren.
Veel plezier,
Leen Speelman
Vrzt.